Acasă Politic Dodon, nu se va suspenda din funcția pe care o deține pe...

Dodon, nu se va suspenda din funcția pe care o deține pe perioada electorală și nici nu va participa la dezbateri electorale

0

Șefului statului, Igor Dodon, nu se va suspenda din funcția pe care o deține pe perioada electorală, până la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie și nici nu va participa la la dezbateri electorale. Anunțul a fost făcut de Dodon în cadrul unei emisiuni de la Prime TV.

Dodon își argumentează decizia prin faptul că legea nu îl obligă să-și suspende activitatea în cazul dacă candidează pentru un nou mandat de președinte. Igor Dodon a mai menționat că în această campanie electorală nu va pomeni numele niciunui concurent electoral, „pentru că pe oameni nu-i interesează învinuirile reciproce”. Acesta susține că își dorește ca toți concurenții electorali să vină cu lucruri concrete pentru dezvoltarea statului.

De asemenea, șeful statului spune că a decis că nu va utiliza în această campanie panourile publicitare pentru a se promova. Potrivit lui, „în condiții de pandemie și secetă, să cheltui bani pentru aceste lucruri este cinic”.

Referitor la procedura de colectare a semnăturilor în susținerea sa la scrutinul prezidențial, Dodon, spune că deja s-au adunat acestea, însă „nu se grăbește să le depună la CEC.

„Deja avem colectate toate semnăturile. Mi-au raportat colegii, care se ocupă cu colectarea semnăturilor, că cele 25 de mii de semnături au fost colectate. Nu ne vom grăbi să le depunem. Probabil mâine, poimâine vor fi făcute verificările pe fiecare listă separat, de către colegii noștri din staff. Și săptămâna viitoare sau peste o săptămână, pentru că termenul legal de a merge cu tot pachetul pentru înregistrare este 30 septembrie, dacă nu greșesc. Timp mai este”, a spus Dodon.

realitatea.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.