Acasă Politic Dodon: Nu putem anula BAC-ul. Urmează să fie luată o decizie finală...

Dodon: Nu putem anula BAC-ul. Urmează să fie luată o decizie finală în privința susținerii

0

Președintele Igor Dodon susține că examenele de bacalaureat sunt absolut necesare, însă nu există încă o decizie finală în privința anulării sau amânării BAC-ului, în contextul pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, Dodon vede BAC-ul mai mult necesar pentru liceenii care vor să meargă la studii peste hotare.

„Nu a fost luată o decizie privind anularea sau amânarea BAC-ului, pentru că acesta este necesar pentru cei care vor să meargă la studii în instituțiile superioare de învățământ din afara țării. Noi știm că mulți copii, elevi, liceeni merg la studii în România și acolo vor fi nevoiți să prezinte rezultatele BAC-ului. De aceia, dacă noi am anula total bacalaureatul pentru anul 2020 atunci am putea să punem în pericol posibilitatea de a merge la studii în instituțiile superioare de învățămând din afara țării. Acuma se discută câteva scenarii în sensul acesta, dar cel mai probabil BAC-ul urmează să fie susținut de către elevi”, a declarat Dodon în cadrul pretinsei sale emisiuni „Președintele răspunde”.

În același timp, Dodon susține că ar fi două soluții, privind BAC-ul pentru 2020: cei care vor merge la studii în afara țării să susțină BAC-ul, iar cei care vor să-și continue studiile în instituțiile superiore din R. Moldova să aibă alternativa de a nu susține BAC-ul.

Totodată, acesta susține că, unele cadre din instituțiile de învățământ au sugerat conducerii statului ca liceenii sa fie admiși în instituțiile de învățământ în baza notei medii de pe parcursul anilor de studii și nu în baza mediei de la BAC. Dodon susține că asta tot ar fi o soluție, însă urmează să fie luată o decizie finală. Oricum, șeful statului a îndemnat liceenii să se pregătească de BAC. 

Amintim că, în 2016 liderul socialiștilor, Igor Dodon, promitea în campania sa electorală pentru prezidențiale, că va anula Examenul de Bacalaureat pentru liceeni. El spunea atunci că toți elevii trebuie să termine studiile medii, iar Bacalaureatul va fi obligatoriu doar pentru cei care doresc să-și continue studiile peste hotare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.