Acasă Politic Dodon din nou „cenzurează” subiectele discutate cu Dereck Hogan. Ambasada SUA comunică...

Dodon din nou „cenzurează” subiectele discutate cu Dereck Hogan. Ambasada SUA comunică ce evită Președinția

0

În timp ce Igor Dodon anunță că a discutat astăzi cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Dereck Hogan, „un spectru larg de chestiuni legate de dezvoltarea dialogului strategic”, Ambasada SUA anunță că în cadrul întrevederii părțile au abordat aspecte, precum „reforma în justiție și cooperarea continuă în domeniul securității”. Totodată, Dereck Hogan „a subliniat importanța consolidării și apărării instituțiilor democratice și respectării separării puterilor consfințite de Constituția R.Moldova”.

În anunțul publicat de Dodon în urma întrevederii, șeful statului a scris următoarele:

Am avut o întrevedere cu Dereck J. Hogan, Ambasador al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.
Am discutat un spectru larg de chestiuni legate de dezvoltarea dialogului strategic dintre statele noastre.
Am acordat o atenție deosebită luptei comune împotriva răspîndirii coronavirusului. În acest context, am adresat mulțumiri partenerilor americani pentru asistența acordată Moldovei”.

Totuși, se pare că discuția dintre cei doi a fost mult mai consistentă.

Ambasadorul Dereck J. Hogan s-a întâlnit astăzi cu Președintele Igor Dodon pentru a discuta o gamă largă de aspecte, inclusiv sprijinul SUA pentru Republica Moldova în timpul crizei COVID-19, evoluții politice, perspective economice, reforma în justiție și cooperarea continuă în domeniul securității. Ambasadorul Hogan a subliniat importanța consolidării și apărării instituțiilor democratice și respectării separării puterilor consfințite de Constituția Republicii Moldova. El și-a exprimat cele mai bune urări pentru cetățenii Republicii Moldova în aceste momente dificile și a promis continuarea cooperării în timp ce Republica Moldova combate coronavirusul”, se menționează în comunicatul Ambasadei SUA.

Amintim că anterior, Igor Dodon a mai „cenzurat” discuțiile cu Dereck Hogan. Astfel, la data de 23 aprilie, când Curtea Constituțională a suspendat prevederile acordului de credit cu Rusia până la examinarea cauzei în fond și l-a demis din funcție pe Vladimir Țurcan, Dodon publica un alt anunț despre întrevederea cu Dereck Hogan, practic identic celui de astăzi. Totuși, Peste câteva ore, Ambasada SUA a prezentat comunicatul său unde a nuanțat tematica întrevederii, printre care și îngrijorările cu privire la acceptarea creditului rusesc.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.