Acasă Politic VIDEO// Platforma DA anunță moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu. ”Acționează împotriva...

VIDEO// Platforma DA anunță moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu. ”Acționează împotriva cetățenilor R.Moldova”

0

Fracțiunea PPDA din Parlament va înregistra o moțiune de cenzură înpotriva Guvernului Chicu, după ce majoritatea PSRM – PD a ratificat Acordul de împrumut din Federația Rusă, care ar fi în defavoarea cetățenilor R. Moldova. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Parlamentului și liderul fracțiunii PPDA, Alexandru Slusari, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit lui Slusari, moțiunea de cenzură vă fi înregistrată în funcție de evoluția pandemiei COVID – 19.

„Acest Guvern acționează împotriva cetățenilor R. Moldova și trebuie demis cât mai repede. Să fi fost un asemenea acord propus de alte state, nu neapărat de Federația Rusă, procedam la fel. Sunt sigur că un om rațional nu ar fi semnat niciodată pentru familia sa un asemenea acord, dar când e vorba de R. Moldova, pentru că toți vom trebui să întoarcem creditul – se poate. Asta pentru că în 30 de ani nimeni nu a răspuns pentru ilegalitățile comise, furtul miliardului etc.”, a precizat Slusari.

De asemenea, Slusari nu exclude că vor fi scoși oamenii în stradă pentru a pune presiune pe acest Guvernul Chicu.

„Trebuie să facem în așa fel ca Guvernul Chicu să nu mai negocieze cu nimeni nimic. Deja am pierdut o tranșă din suportul macrofinanciar. Guvernarea colonială în frunte cu Dodon trebuie să plece cât mai repede. Vom avea alegeri prezidențiale ți vom închide această filă neagră din istoria R. Moldova”, a conchis Slusari.

Proiectul de lege pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Federației Ruse și cel al Republicii Moldova, privind acordarea unui împrumut financiar de stat în valoare de 200 de milioane de euro, a fost adoptat joi cu votul deputaților PSRM și PDM, în ambele lecturi. Parlamentarii din opoziție au criticat dur prevedirele acordului și au cerut renegocierea împrumutului rusesc.


! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.