Acasă Politic Dodon: Cred că R. Moldova are nevoie acum de o coaliție largă:...

Dodon: Cred că R. Moldova are nevoie acum de o coaliție largă: PD, PSRM, PAS și Platforma DA

0

Igor Dodon își dorește o coaliție largă în Parlament constituită din PSRM-PAS-PD și Platforma DA. Acesta a declarat că în cazul unei asemenea coaliții ar fi posibile și remanieri în Guvern, pentru intrarea Platformei DA și PAS la guvernare. Declarațiile au fost făcute de către Igor Dodon astăzi în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

Respectiva coaliție largă Dodon și-o dorește în condițiile în care acest Legislativ nu mai reprezintă votul cetățenilor și din motiv că în următoarele 9 luni nu sunt posibile alegeri parlamentare.

„Eu cred că Moldova are nevoie acum de o coaliție largă: PD, PSRM, PAS și PD, într-o formă de acest tip e posibil. Acum o lună când am propus Maia Sandu a sărit într-o roată când a auzit. Stați un pic, analizați, gândiți-vă, nu vă agitați deodată. Nu e vorba de coaliție, dar de o discuție în format larg. Ne înțelegem că mergem la alegeri ca să scăpăm de bandiții din Parlament. (…) Nu văd cum să fie schimbată structura Guvernului, doar dacă facem o coaliție largă – PSRM – PDM și partidele din ACUM. Dar eu am văzut că ei sunt gata să semneze moțiunea Platformei DA. Vreau să văd semnătura Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase alături de cea a lui Șor, Candu, Plahotniuc”, a declarat Dodon.

El a mai spus că PAS și Platforma DA încearcă să coopteze deputații democrați pentru o nouă alianță.

„Am văzut că încercați să-i atrageți pe democrați. Filip e partenerul nostru, dar ei decid. Am auzit că deja 2 milioane de euro e deputatul. Cum vedeți ca Filip să se așeze cu Candu la masă, el rămâne fără partid”, a menționat Dodon.

Totodată, Dodon a subliniat că Ion CHicu nu-și va da demisia până la alegerile parlamentare anticipate.

„Domnul Chicu își va da demisia când vom decide toți împreună, dar până atunci trebuie să lucreze eficient. Când va fi asta, vom decide. Când declanșăm procesul pentru alegeri parlamentare anticipate, atunci își va putea da demisa, dar dacă va fi demis, rămâne interimar până la alegerile anticipate”, a specificat Dodon.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.