Acasă Anticipate 2021 DOC // Secții de vot în diaspora: CSJ va examina recursul CEC...

DOC // Secții de vot în diaspora: CSJ va examina recursul CEC pe 22 iunie

0

Curtea supremă de Justiție a admis duminică 20 iunie, spre examinare recursul Comisiei Electorală Centrală, care a atacat hotărârea Curții de Apel Chișinău prin care CEC este obligată să își modifice ultima decizie și să aprobe deschiderea a nu mai puțin 190 de secții de votare în diasporă, așa cum era indicat în avizul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Examinarea va avea loc pe 22 iunie la ora 15:00.

Anterior, magistraţii Curţii de Apel au anulat două decizii ale CEC, prima viza crearea a 139 de birouri pentru diasporă, iar a doua prevedea mărirea numărului acestora până la 146.

Tot Curtea de Apel Chişinău a adoptat o hotărâre prin care obligă Comisia Electorală Centrală să deschidă nu mai puţin de 190 de secţii de votare în afara ţării la alegerile din 11 iulie conform avizului Ministerului de Externe.

Amintim că, vineri 18 iunie, după discuții cu reprezentanții MAEIE, părțile au ajuns la înțelegerea ca MAEIE să remită, până la ora 16.00, când urma să aibă loc ședința CEC, informații privind geografia secțiilor de vot peste hotare, lista birourilor electorale și a președinților acestora, dar și acoperirea financiară. În cadrul ședinței CEC, însă, subiectul nu a fost abordat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.