Acasă Politic Dodon continuă să vorbească la telefon cu Țurcan de la CCM? Candu:...

Dodon continuă să vorbească la telefon cu Țurcan de la CCM? Candu: De unde știți când va fi judecata în fond pe creditul rusesc?

0

Igor Dodon ar vorbi în continuare, la telefon, cu judecătorii Curții Constituționale (CC), mai exact cu Vladimir Țurcan, astfel, șeful statului influențând politic deciziile Înalții Curți. Cel puțin asta susține liderul grupului parlamentar „Pro Moldova” Andrian Candu.

Deputatul a ajuns la această concluzie după ce ieri, 23 aprilie, în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune afiliat socialiștilor, președintele Dodon a dezvăluit că marți (n.r. 28 aprilie) va avea loc ședința de judecată unde se va examina în fond dacă este constituțională sau nu decizia Curții prin care a fost suspendată legea privind creditul rusesc.

Candu menționează că, până la ora actuală, Pro-Moldova, cei care au sesizat Curtea Constituțională, nu au fost anunțați când va fi judecata pe fond, nu există nicio informație public, nici măcar pe site-ul CC.

„Ieri președintele Dodon, la o emisiune la NTV, spune următoarele: ˂˂eu acuma nu pot să semnez această promulgare a acordului, deoarece trebuie să așteptăm decizia care va fi marți. Marți va fi judecata și atunci o să vedem˃˃. Am o întrebare: Igor Nicolaevici, dar de unde știți că marți o să se judece? Iarăși vorbiți la telefon cu judecătorii CC?…De unde știi tu când sunt ședințele la Curtea Constituțională când nimic măcar Curtea nu a anunțat acest lucru? Dacă continui să vorbești la telefon cu judecătorii CC, mai ales înaintea procesului, asta este dosar penal”, a declarat Candu în cadrul unui live pe pagina sa de Facebook. 

Parlamentarul mai spune că ieri, fostul președinte al Curții, Vladimir Țurcan, a fost demis pentru că a vorbit cu Dodon la telefon, iar dacă va mai continua, Candu susține că merită să se ceară celorlalți judecători să-l demită, în general, ca judecător pe Vladimir Țurcanu.

„Se pare că există o înțelegere între voi, voi comunicați foarte des, vă consultați, ce să voteze și ce nu, ce decizii să ia, asta înseamnă infracțiune și dosar penal”, a adăugat Candu. 

Deputatul a mai făcut referire și la o altă declarație a șefului statului, prin care spunea: ˂˂Toți judecătorii ar trebui să fie atenți, să-și asume responsabilitatea pentru deciziile pe care urmează să le ia în privința acordului cu Federația Rusă˃˃. Potrivit lui Candu aceasta este presiune pe judecătorii CC.

În acest sens, liderul „Pro Moldova” a anunțat că săptămâna viitoare că grupul parlamentar va depune o sesizare la Procuratura Generală prin care va cere investigarea și anchetarea penală a lui Igor Dodon, pentru presiunea politică pe care acesta o face asupra judecătorilor CC și intervențiile lui în treburile Curții.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.