Acasă Politic Dodon APROBĂ violența de la protestul veteranilor? ”Polițiștii noștri sunt foarte atenți,...

Dodon APROBĂ violența de la protestul veteranilor? ”Polițiștii noștri sunt foarte atenți, nu exagerează”

0

Igor Dodon susține că poliția a acționat, la protestul veteranilor de ieri, conform legislației, iar protestatarii au făcut acțiuni ilegale. „Au fost foarte atenți, nu au exagerat”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”. Mai mult, Dodon a sugerat că veteranii prin aceste proteste „fac agenda politică” a oponenților săi.

„Toți au dreptul să protesteze, dar să respecte legislația în vigoare. Atunci când câteva sute de oameni blochează ilegal drumurile, aceasta este încălcarea legislației indiferent cine sunt ei, iar organele de forță trebuie să asigure ordinea publică. Comparativ cu polițiștii din alte state ori din statele europene, polițiștii noștri sunt foarte atenți, nu exagerează. Ei nu încalcă legislația, eu sunt în slujba statului”, a declarat Dodon.

Totodată, Dodon a lăsat să se înțeleagă cu protestul de ieri este unul susținut politic.

„De ce să semănăm haos, de ce să încercăm să facem agenda politică a cuiva?”, a mai spus președintele.

Amintim că, joi, 16 iulie, în fața Parlamentului au avut loc altercații între veteranii războiului de pe Nistru și poliție.

Oamenii legii au intrat în forță în protestatari, după ce aceștia au încercat să instaleze corturi în fața Parlamentului. Comportamentul agresiv s-a soldat cu câteva victime din rândurile veteranilor.

Cel puțin trei bărbați au fost internați de urgență în spital.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.