Acasă Politic Dodon: ANI a confirmat că nu dețin alte active decât cele declarate

Dodon: ANI a confirmat că nu dețin alte active decât cele declarate

0

„ANI a confirmat că nu dețin alte active decât cele declarate oficial”. Astfel a comentat fostul șef de stat Igor Dodon, după ce ANI a constatat că acesta nu ar fi declarat avere de peste 1 mil. de lei, dobândită între 2017 și 2019.

„ANI a confirmat că nu dețin alte active decât cele declarate oficiale.
Suma peste 1 mil. de lei care au spus că nu sunt justificate noi am venit cu argumentele necesare, au venit avocații cu justificarea acestor bani. ANI nu a luat în calcul, dar în judecată acest lucru o să îl demonstrăm”, a spus acesta.

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a fost depistat de ANI cu încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale.

Mai exact s-a constat „existența unei diferențe substanțiale și deținerea averii cu caracter nejustificat în sumă de 1.175 457,16 lei pentru anii fiscali 2017, 2018, 2019 între averea dobândită și veniturile obținute”.

„Se decade dl Dodon Igor din dreptul de a exercita funcții publice și funcții de demnitate publică, cu excepția funcțiilor electorale, pe o perioadă de 3 ani”, se arată în act.

„1. Se constată încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale de către dl Dodon Igor, ex-Președinte al Republicii Moldova în circumstanțele descrise în prezentul act de constatare. 

2. Se constată existența unei diferențe substanțiale și deținerea averii cu caracter nejustificat în sumă de 1 175 457, 16 lei pentru anii fiscali 2017, 2018, 2019 între averea dobândită și veniturile obținute în perioada 23.12.2016-19.02.2020 de către dl Dodon Igor, ex-Președinte al Republicii Moldova și membrii de familie.

3. Se transmite instanței de judecată competentă actul de constatare, în vederea aplicării măsurilor de asigurare necesare și dispunerii încasării în folosul statului a valorii averii nejustificate sau a confiscării acesteia.

4. Se decade dl Dodon Igor din dreptul de a exercita funcții publice și funcții de demnitate publică, cu excepția funcțiilor electorale, pe o perioadă de 3 ani, de la data rămânerii definitive a actului de constatare ori din data rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești prin care se confirmă existența averii nejustificate”, se arată în document.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.