Acasă Politic DOC// Unii deputați se arată nemulțumiți de lipsa de activitate din partea...

DOC// Unii deputați se arată nemulțumiți de lipsa de activitate din partea PG. Litvinenco îi solicită lui Stoianoglo informații despre mersul mai multor anchete. PSRM și Plahotniuc, vizați

0

Deputatul fracțiunii Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, solicită procurorului general, Alexandr Stoianoglo, detalii despre mersul mai multor anchete, printre care dubla identitate a fostului lider PDM, Vladimir Plahotniuc, frauda bancară, laundromatul rusesc și finanțarea PSRM cu bani din Bahamas.

„În afară de lucrurile nefaste pe care le-a adus această pandemie COVID-19 și despre care cunoaștem cu toții, mai este un element despre care aproape că nu se mai vorbește. Mă refer la dosarele de rezonanță legate de corupția de la cel mai înalt nivel al puterii de stat, de încălcarea flagrantă a drepturilor omului și de furturile de miliarde din banii cetățenilor. Acestea au trecut parcă pe planul doi. Procurorul General nici nu se aude, nici nu se vede, de parcă a rezolvat deja toate fărădelegile comise de mai marii acestui stat și a mers la odihna binemeritată”, argumentează Litvinenco.

Astfel, parlamentarul vrea să știe dacă a fost sau nu adoptată vreo decizie de clasare/încetare/suspendare sau de expediere în instanța de judecată a cauzei penale referitoare la „dublele identități ale cetățeanului Plahotniuc Vladimir și Iaralov Serghei” și dacă a fost sau nu adoptată vreo decizie de clasare/încetare/suspendare sau de expediere în instanța de judecată a cauzei penale de învinuire a ex-judecătorilor Curții Supreme de Justiție Oleg Sternioală și Ion Druță? La ce etapă se află investigațiile.

De asemenea, solicită informații:

dacă a fost sau nu adoptată vreo decizie de clasare/încetare/suspendare sau de expediere în instanța de judecată a cauzei penale de învinuire a ex-procurorului-șef al PCCOCS Nicolae Chitoroagă și dacă are sau nu vreun statut procesual în cauza penală numită generic „Frauda bancară” Vladimir Plahotniuc.

Se cer informații și despre:

cauza penală privind ilegalitățile comise la S.A. „Metalferos”. Litvinenco vrea să știe cine din persoanele care dețin sau au deținut funcții de demnitate publică sau alte persoane publice are vreun statut procesual, iar dacă printre acestea este vizat și Vladimir Plahotniuc.

Totodată, parlamentarul vrea să fie informat dacă:

a fost sau nu inițiată procedura de revizuire în cauza penală în care a fost condamnat irevocabil Veaceslav Platon și la ce etapă de investigare se află cauza penală privind „interceptările ilegale” din perioada guvernării PDM.

În solicitarea sa, Sergiu Litvinenco cere informații și despre etapa de investigare la care se află cauza penală numită generic „Bahamas” care vizează finanțarea ilegală din străinătate a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Mai mult decât atât, deputatul îndeamnă presa și societatea civilă să fie vigilenți în perioada stări ide urgență instituită în țară.

„Să nu admitem ca hoții care au sărăcit această țară și au jecmănit acest popor să jubileze cât timp noi suntem preocupați de lupta cu pandemia și ceea ce urmează după finalizarea ei. Fiecare trebuie să răspundă conform legii și pe măsura faptelor comise”, a adăugat deputatul.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.