Acasă Justiţie DOC // Sezizare către PG și PA. Igor Munteanu prezintă dovezi despre...

DOC // Sezizare către PG și PA. Igor Munteanu prezintă dovezi despre o anumită complicitate dintre CNA, FISC și ANSA, care ar fi deschis dosare la comandă

0

”Zilnic primim petiții care sunt, fiecare în parte, strigăte de deznădejde și disperare la puterea 9. Nedreptatea este atât de mare în RM încât sunt oameni care preferă să-și bată obloanele în scânduri groase, negeliuite și să-și i-a lumea-n cap”. Sunt declarațiile politicianului Igor Munteanu, candidat la funcția de deputat din partea Platformei DA.

Într-una din petițiile primite de deputat, Centrul Național Anticorupție, Fisc-ul dar și ANSA ar fi implicat în fabricarea dosarelor cu scopul preluării afacerilor. Totodată, petiția vorbește și despre un posibil caz de ”sindicat” între o companie străină și CNA/SPCSB.

„Una dintre aceste petiții aflate în fața mea aduce dovezi despre o anumită complicitate dintre CNA, Fisc și Ansa, care se manifestă prin deschiderea unor dosare la comandă, având drept scop preluarea afacerilor, ruinarea unor companii concurente, sechestrarea conturilor și hărțuirea până la infarct al celor care nimeresc sub șenilele puterii lor. Sunt indignat de ce am aflat. Petiția e semnată de un om cu 4 copii mici, proprietarul unei companii agricole moderne în exportul de cereale. În petiție se vorbește despre șocul oamenilor din Sudul Republicii Moldova de a se trezi imediat după pandemie cu un atac și mai înverșunat din partea organelor de control. Brutal, abuziv, cu mascați. Aparent, motivul abuzului și hărțuirilor ar fi, în opinia petiționarului, interesul CNA de a ține parte unuia dintre împricinuiții unui litigiu civil, deschis în 2020, având drept scop sechestrarea de conturi, blocarea afacerilor și solicitarea unei mite de 50% din suma sechestrată de SPCSB pentru ”încetarea dosarului” (!) cu multe, foarte multe detalii extrem de picante și grave. Petiția vorbește și despre un posibil caz de ”sindicat” între o companie străină și CNA/SPCSB.” a scris Munteanu pe o rețea de socializare.

În acest sens, Igor Munteanu, anunță că a sesizat Procuratura Generală și Procuratura Anticorupție vizavi de acest caz, pentru a fi verificate circumstanțele de drept și de fapt expuse în petiție.

„9 pagini de text mărunt. Prejudicii economice majore și familii speriate de mascați. Consider acest caz deosebit de grav. Chiar astăzi am solicitat Procurorului General și Procuraturii Anticorupție să verifice circumstanțele de drept și de fapt expuse în petiție pe bănuiala unui exces de putere, art.262, 263, 265, 274 al Codului de procedură penală. Dacă aceste fapte și bănuieli rezonabile se vor confirma, voi insista ca executanții acestor abuzuri să fie trași la răspundere și să restituie prejudiciul suferit de om.” a mai conchis politicianul

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.