Acasă Istorii din spatele culisei DOC // Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor CONFIRMĂ implicarea lui Platon...

DOC // Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor CONFIRMĂ implicarea lui Platon în „Laundromat” și „Furtul miliardului”

0

Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor într-un răspuns oferit președintei Comisiei Laundromat, Inga Grigoriu, confirmă implicarea unei companii controlate de controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon în „spălătoria rusească”, dar și în „Frauda Bancară”. Astfel, Grigoriu precizează că este vorba anume despre dosarul din care controversatul om de afaceri „a fost scos curat ca lacrima de către actualul procuror general, Alexandr Stoianoglo și în spălătoria rusească, laundromat”.

Încă o confirmare a unei instituții naționale – Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor (SPCSB), privind implicarea numitului Veaceslav Platon în FRAUDA BANCARĂ, dosar din care a fost scos curat ca lacrima de către actualul procuror general, A. Stoianoglo și în spălătoria rusească, LAUNDROMAT.
Încă o confirmare a unei instituții naționale – Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor (SPCSB), privind implicarea numitului Veaceslav Platon în FRAUDA BANCARĂ, dosar din care a fost scos curat ca lacrima de către actualul procuror general, A. Stoianoglo și în spălătoria rusească, LAUNDROMAT.” a menționat ea.

În context, Grigoriu se întreabă retoric „de ce s-a așteptat scrutinul electoral pentru ca instituția să îmi ofere un răspuns?

În concluzie, Inga Grigoriu a menționat că noua guvernare trebuie să înțeleagă că este necesar de a combate acest fenomen – spălările de bani: „Or, ele continuă și e grav dacă vor fi preluate”.

La 14 iunie, Afaceristul Veaceslav Platon a fost achitat de instanță în dosarul furtului miliardului din sistemul bancar moldovenesc, după ce în 2017, în cadrul acestui dosar, Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare.

Acest fapt s-a produs după ce în iunie, 2020, Procurorul General, Alexandr Stoianoglo a depus un demers privind suspendarea executării sentinței de către omul de afaceri Veaceslav Platon.

Cu o lună înainte, mai exact pe 18 mai, procurorul general al Republicii Moldova, a declarat că dosarul impotriva lui Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate.

Într-un interviu publicat pe 26 mai, Platon a spus că persoanele responsabile i-au spus că nu va fi eliberat din închisoare până în momentul în care organele de drept nu vor identifica adevăratele persoane implicate în cazul jafului bancar, dar și dovezi în acest sens.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.