Acasă Istorii din spatele culisei DOC // Semnal de ALARMĂ, după ce ASP anunțat licitație deschisă de...

DOC // Semnal de ALARMĂ, după ce ASP anunțat licitație deschisă de aproximativ 500 de milioane de lei pentru procurarea blanchetelor pentru actele de identitate și permise de conducere

0

Agenția Servicii Publice (ASP) a anunțat la sfârșitul lunii aprilie o licitație deschisă în valoare de 498 356 865 lei pentru procurarea blanchetelor cu tehnologii de personalizare pentru actele de identitate din sistemul național de pașapoarte, permise de conducere și certificate de înmatriculare. În context, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian a expediat un demers prim-ministrului interimar, Aureliu Ciocoi, și șefului ASP – Vladislav Zara, prin care a solicitat stoparea achiziției. Totodată, deputatul a cerut Serviciului de Informații și Securitate (SIS) să verifice achiziția și să ofere informații cu privire la „posibilele elemente de fraudă”.

Deputatul PAS, Radu Marian, bate alarma în privința unei licitații de aproape 500 milioane lei pentru procurarea blanchetelor pentru actele de identitate, permise de conducere şi certificate de înmatriculare, anunțată de ASP. Potrivit parlamentarului, în contextul anului pandemic și a guvernului demisionar nu există niciun sens să anunți o asemenea licitație, cu o sumă prea mare. Mai mult, deputatul sugerează că aceasta ar fi o schemă frauduloasă legată de achiziționarea blanchetelor.

„Tupeu în stil moldovenesc! Agenția Servicii Publice a anunțat pe 29 aprilie o licitație-gigant în valoare de aproape 500 milioane lei pentru procurarea blanchetelor pentru actele de identitate, permise de conducere şi certificate de înmatriculare. Asta în condițiile în care, din informațiile pe care le deținem, în depozitul Agenției există o rezervă de 400 000 de blanchete, ceea ce ar fi suficient pentru activitatea instituției timp de aproximativ 1 an. În an pandemic, cu guvern demisionar, buget restrâns, nu are sens să anunți o astfel de licitație, nu? Ei bine, vin anticipatele și există șanse mari să fie învestit un guvern nou în iulie, iar șefii probabil au decis că schemele și împărțeala trebuie făcute până atunci. Această licitație trebuie oprită imediat, suma este prea mare și există prea multe semnale de alarmă pentru ca aceasta să continue”, scrie Radu Marian pe pagina sa de Facebook. 

 Astfel, deputatul anunță că a trimis un demers Prim-ministrului interimar Aureliu Ciocoi și șefului ASP – Vladislav Zara, prin care a solicitat să stopeze această achiziție. De asemenea, Marian a solicitat SIS să verifice această achiziție și să ofere informații cu privire la posibilele elemente de fraudă. 

Radu Marian menționează că va reveni în curând cu „detalii despre schemele frauduloase legate de achiziționarea blanchetelor pentru documente de identitate”.

Precizăm că la 10 mai, vicepreședintele Parlamentului, deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Alexandr Slusari a anunțat că în perioada următoare va porni o anchetă parlamentară privind majorarea bruscă a costurilor la unele servicii prestate de Agenția Servicii Publice (ASP).

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.