Acasă Politic PSRM face politică internațională: Susținem o Chină unică

PSRM face politică internațională: Susținem o Chină unică

0

Partidul Socialiștilor și-a expus poziția în raport cu situația dintre China și Taiwan. Într-un comunicat remis presei, PSRM menționează că principiul “o singură Chină” și consideră Taiwanul ca parte a teritoriului suveran al Chinei.

„Întreaga lume civilizată urmărește cu îngrijorare provocările împotriva Chinei. China se distinge printr-o politică externă și diplomație respectuoasă, respectarea principiului neintervenției în treburile interne ale altor state.

Președintele chinez Xi Jinping a remarcat recent importanța solidarității la nivel mondial în scopul menținerii păcii, cooperării și dezvoltării.

În acest context, jocurile periculoase din jurul Taiwanului par a fi o nouă rundă de escaladare și provocare împotriva securității mondiale.

China susține constant integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova.

Moldova, de asemenea, a susținut întotdeauna principiul “o singură Chină” și, în conformitate cu principiile dreptului internațional și poziția ONU, consideră Taiwanul ca parte a teritoriului suveran al Chinei”, a declarat Vlad Batrîncea.

Amintim că vizita șefei Congresului american, Nancy Pelosi, în Taiwan a generat tensiuni între SUA și China, iar Beijingul a transmis notă de protest șefului misiunii diplomatice a Washingtonului și a anunțat antrenamente în jurul insulei.

Se vehicula că ar putea începe o confruntare care va însemna începutul celui de-al treilea război mondial, însă din fericire aceste previziuni sumbre nu s-au adeverit.

Totuși, chinezii au impus mai multe măsuri comerciale contra Taiwanului, inclusiv a refuzat importul și exportul anumitor bunuri, fapt care ar putea lovi puternic regiunea.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.