Acasă Justiţie DOC// ”Procuratură independentă?” Deputatul Liviu Vovc susține că procuratura a refuzat începerea...

DOC// ”Procuratură independentă?” Deputatul Liviu Vovc susține că procuratura a refuzat începerea urmăririi penale pe numele lui Dodon, după ce acesta a dezvăluit numele persoanei infectate de Covid-19

0

După ce a transmis o scrisore către Procuratura Generală (PG) în care solicită începerea unui proces penal pe numele Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, deputatul fracțiunii „ACUM Platforma DA”, Liviu Vovc, anunță că procurorul de caz a refuzat începerea urmăririi penale.

Răspunsul însă e „fenomenal”. Procurorul de caz nu a dorit să inițieze urmărirea penală pe motiv că pe astfel de încălcări e nevoie de plângere din partea victimei.
Dar în același timp refuză emiterea unei ordonanței de refuz în pornirea urmării penale, lucru care este contrar legislației, a scris deputatul pe pagina sa de facebook.

În urma răspunsului primit, Liviu Vovc anunță că a transmis o nouă scrisoare pe numele Procurorului General, solicitând verificarea ațiunilor procurorului de caz.

Vineri am transmis o scrisoare in adresa Procurorului General prin care am solicitat verificarea acțiunilor procurorului de caz și motivul refuzului prezentării copiei ordonanței de refuz în pornirea urmării penale care urma să fie emisă în baza denunțului depus de mine, susține deputatul.

Amintim că la 10 martie curent, Liviu Vovc a transmis o scrisore către Procuratura Generală (PG) în care solicită începerea unui proces penal pe numele Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Aceasta se întâmpla în urma dezvăluirii, de către Dodon, a numelui persoanei infectate de Coronavirus.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.