Acasă Istorii din spatele culisei (DOC) // Povestea femeii din Hâncești infectată cu Coronavirus. A fost internată,...

(DOC) // Povestea femeii din Hâncești infectată cu Coronavirus. A fost internată, externată și internată din nou

0

Femeia din Bălceana, Hâncești, infectată cu Coronavirus a revenit în R. Moldova pe 3 martie 2020. Aceasta a avut câteva zile febră, ulterior a fost internată la Toma Ciorbă, în aceeași zi externată, la câteva zile a fost internată din nou și depistată pozitiv cu Coronavirus.

Pe data de 7 martie, Ministerul Sănătății a anunțat printr-un comunicat de presă că a fost confirmat primul caz de Coronavirus în R. Moldova. Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 ani revenită în aceeași zi din Italia. Vedeți comunicatul ministerului aici și aici.

În același timp, autoritățile de la Hâncești spun că pe 13 martie au fost informate despre confirmarea unui caz de Coronavirus, iar pacienta este locuitoare a satului Bălceana, Hâncești. 

Femeia s-a aflat în provincia Milano în perioada 15 mai 2019 – 3 martie 2020 , atunci când a venit la Chișinău cu un avion de pe ruta Bergamo – Chișinău. Persoana respectivă acuza pe 7 martie febră 37,5, cefalee cu semne de pneumonie. După ce s-a adresat la medicul de familie, a fost internată la spitalul Toma Ciorbă – pe 11 martie 2020, fiind externată în aceeași zi.

Precizăm că, deși în hotărârea autorităților de la Hâncești nu este menționat, unele surse media au scris acum două zile că respectiva persoană a fost externată pentru că testul la Coronavirus ar fi fost negativ. 

Totuși, a doua zi după ce a fost externată, starea de sănătate a femeii din Bălceana s-a agravat și a fost internată din nou la „Toma Ciorbă”, unde s-a confirmat faptul că este infectată cu Coronavirus. 

Specialiștii au stabilit că cercul de persoane cu care respectiva femeie ar fi avut contact este de 10 persoane, care deja s-ar afla în regim de autoizolare. 

sursă:deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.