Acasă Justiţie DOC // Numirea unui judecător la Curtea Constituțională de către CSM, inclusă...

DOC // Numirea unui judecător la Curtea Constituțională de către CSM, inclusă în ordinea de zi a ședinței de marți

0

Sesizarea Curții Constituționale (CCM) depusă la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va fi din nou examinată de către membrii CSM, mâine, în cadrul ședinței, după ce săptămâna trecută au amânat acest subiect de pe ordinea de zi.

Sesizarea este inclusă în ordinea de zi a ședinței CSM și urmează să fie examinată ultima din totalul celor zece subiecte.

Precizăm că, în cadrul ședinței din data de 2 martie, magistrata Carolina Ciugureanu-Mihailuță a declarat că la moment nu există un mecanism clar privind desfășurarea concursului pentru  numirea unui membru CC. În aceste condiții, membrii CSM au amânat examinarea subiectului pentru a fi stabilit un regulament clar pentru acest concurs.

Amânarea a avut loc chiar dacă termenul prevăzut de lege pentru numirea unui magistrat a expirat. Potrivit articolului 20 alin. (2) din Legea cu privire la Curtea Constituțională, autoritatea competentă trebuie să numească un nou judecător în funcție în termen de 15 zile de la data sesizării preşedintelui Curţii Constituţionale.

Consiliul Superior al Magistraturii a fost sesizat de CC privind desemnarea unui nou judecător, după ce funcția a rămas vacantă în urma decesului unui magistrat.  Judecătorul CC Eduard Ababei a murit săptămâna trecută la vârsta de 52 de ani. Eduard Ababei a fost numit în funcția de judecător al Curții Constituționale prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii din 30 iunie 2019.

Întreaga agendă a ședinței de mâine a CSM poate fi accesată aici.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.