Acasă Justiţie Ce funcție vrea să ocupe un judecător respins de 4 ori de...

Ce funcție vrea să ocupe un judecător respins de 4 ori de 2 președinți

0

Magistratul Ștefan Starciuc de la Curtea de Apel Comrat, unul dintre judecătorii respinși de 4 ori de către președinții Vladimir Voronin și Nicolae Timofti, vrea să fie promovat în funcție administrativă.

Dosarul său va fi examinat de membrii Colegiului pentru Selecția și Cariera Judecătorilor, subordonat CSM, în ședința de vineri.

Chiar dacă a fost respins de patru ori de către doi președinți, Ștefan Starciuc a fost evaluat pozitiv de către membrii Colegiului de Evaluare a Performanțelor Judecătorilor, arată datele de pe portalul magistrat.md. 

Conform unei hotărâri din ianuarie 2018, CEP i-a acordat calificativul „Foarte bine” și un total de 78 de puncte. 

În decizia sa, membrii CEP au notat că „pe parcursul activității judecătorul Ștefan Starciuc nu a comis fapte compromițătoare, a respectat normele Codului de etică a judecătorului”, „îşi exercită obligaţiile de serviciu demonstrând abilităţi profesionale la nivel, respectă etica profesională, asigură apărarea drepturilor și libertăților persoanelor, onoarei și demnității acestora, își desfășoară munca în conformitate cu cerinţele legii la înfăptuirea justiţiei şi asigură interpretarea şi aplicarea uniformă și coerentă a legislaţiei”.

Mai multe detalii citiți pe Anticoruptie.md.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.