Acasă Justiţie DOC// Mihail Gofman, fost șef-adjunct la CNA, vrea să revină în sistem

DOC// Mihail Gofman, fost șef-adjunct la CNA, vrea să revină în sistem

707
0

Mihail Gofman, fostul șef-adjunct al Serviciului prevenirea şi combaterea spălării banilor de la CNA, cunoscut pentru dezvăluirile scandaloase în jurul dosarelor Landromat și celui care vizează furtul miliardului din sistemul bancar, luptă în instanță pentru anularea ordinului prin care a fost demis din funcție.

Prima instanță a constatat însă că pretențiile înaintate nu sunt întemeiate, transmite SafeNews.md, cu referire la Anticorupție.

Acțiunea de contencios administrativ a fost înaintată de către Mihail Gofman împotriva Serviciului Prevenirea și combaterea spălării banilor, cu privire la obligarea anulării mai multor acte, printre care decizia colegiului disciplinar al CNA și Ordinul Centrului Național Anticorupție cu privire la eliberearea sa din funcție.

Acțiunea a fost declarată drept neîntemeiată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Rîşcani, în data de 12 decembrie. Hotărîrea poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Chişinău în termen de 30 zile de la data pronunțării dispozitivului hotărârii.

Mihail Gofman a intrat în vizorul presei, fiind supranumit unul dintre cei mai bogați angajați ai CNA. Înainte de a fi demis, averea acestuia a făcut obiectul unor anchete interne, dar și ale presei. Gofman a fost eliberat din serviciu pe data de 16 aprilie 2014, de către directorul CNA de atunci, Viorel Chetrari, după care a făcut mai multe dezvăluiri în presă.  

În august 2016, într-un interviu acordat în exclusivitate portalului Anticoruptie.md, Mihail Gofman, fostul șef adjunct al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor (SPCSB) din cadrul Centrului Național Anticorupție, a dezvăluit ce se întâmpla cu ancheta penală din SUA în cazul furtului din sistemul bancar moldovenesc. Fostul angajat CNA menționa ce forțe din afara Republicii Moldova ar fi fost implicate în acest jaf, ce legătură există între companiile rusești care au primit în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău și furtul din sistemul bancar moldovenesc, dar și care ar fi adevăratele motive pentru care sunt învinuiți foștii șefi de la BNM.

Dezvăluirile lui Mihail Gofman au fost verificate de reporterii Centrului de Investigații Jurnalistice. Anchetele au deconspirat rolul lui Serghei Iaralov, omul din umbra lui Vlad Plahotniuc și a politicului moldovenesc, în devalizarea sistemului bancar al Republicii Moldova.

gofman by SafeNews

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here