Acasă Uncategorized DOC // Maia Sandu a semnat decretul privind noul Regulament al CSS

DOC // Maia Sandu a semnat decretul privind noul Regulament al CSS

0

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul privind aprobarea noului Regulament al Consiliului Suprem de Securitate. Decretul a intrat în vigoare luni, 29 martie.

„Președintele R. Moldova decretează: Se aprobă Regulamentul Consiliului Suprem de Securitate, conform anexei. Se aprobă Regulamentul Consiliului Suprem de Securitate, aprobat prin Decretul Președintelui R. Moldova nr. 33 din 8 octombrie 1997. Prezentul decret intră în vigoare la data publicării”, se arată în document.

De asemenea, în regulament se regăsesc și noile atribuții ale Consiliului Suprem de Securitate, printre care acordarea asistenței președintelui Republicii Moldova în exercitării atribuțiilor sale constituționale, în vederea apărării suveranității, independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova, consultarea președintelui Republicii Moldova în probleme de politică internă și externă a statului ce vizează securitatea și apărarea națională, dar și coordonarea și monitorizarea documentelor de politici în domeniul asigurării securității și apărării naționale.

Pe 23 ianuarie, președinta Maia Sandu a modificat regulamentul Consiliului Suprem de Securitate (CSS), fiind stabilite criterii exacte cu privire la persoanele care pot fi numite în calitate de membri ai CSS.

Prevederile au fost operate printr-un decret cu privire la modificarea decretului președintelui Petru Lucinschi din 1997.

Regula Ment by SafeNews

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.