Acasă Social DOC // După cinci ani, Galina Dodon pierde procesul împotriva lui Mihail...

DOC // După cinci ani, Galina Dodon pierde procesul împotriva lui Mihail Popșoi

0

Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, a respins cererea de chemare în judecată depusă încă în august 2019 de soția fostului președinte al R. Moldova, Igor Dodon, Galina, împotriva actualului ministru al Afacerilor Externe, Mihail Popșoi.

Dispozitivul deciziei a fost pronunțat pe data de 9 aprilie de judecătoarea Veronica Jomiru-Niculiță, iar fosta primă-doamnă a solicitat instanței să constate drept defăimătoare unele declarații ale lui Popșoi și anume că pe numele său ar fi fost deschise dosare penale, scrie anticoruptie.md.

Galina Dodon l-a atacat pe Mihail Popşoi în judecată în 2019, după ce acesta a declarat public că soţia şefului statului ar fi figurat într-un dosar penal privind finanţarea ilegală a Partidului Socialiştilor.

Afirmațiile au fost făcute în martie 2019, la un protest care s-a desfășurat în fața Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Atunci, Mihail Popşoi a declarat că o coaliție între Blocul ACUM și PSRM e foarte dificilă atâta timp cât prima-doamnă are dosare penale.

„Acest lucru îl cunoșteam din presă și îl aveam confirmat din surse anonime din Procuratura Generală”, s-a justificat ulterior Popșoi.

Prima şedinţă de judecată a avut loc în august 2019. La a treia şedinţă de judecată, din februarie 2020, magistrata Maria Frunze a declarat că se retrage în deliberare şi urmează să pronunţe o decizie la şedinţa programată pentru 3 martie 2020, însă la şedinţa respectivă instanţa a decis că trebuie să fie reluată cercetarea judecătorească.

Galina Dodon Popsoi by Safe Marketing

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.