Acasă Social Oficial: Sputnik V și alte două vaccinuri au fost autorizate în Moldova

Oficial: Sputnik V și alte două vaccinuri au fost autorizate în Moldova

0

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) anunță că a autorizat în R. Moldova vaccinurile pentru prevenirea infecției cu Coronavirus. Decizia a fost luată astăzi, 26 februarie, în cadrul ședinței Comisiei Medicamentului.

Prin urmare, s-a hotărât autorizarea condiționată a vaccinurilor incluse de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în Lista de utilizare în urgențe (Emergency Use Listing – EUL): Pfizer/BioNTech și AstraZeneca, dar și a vaccinului Gam-COVID-Vac, Vaccin vector combinat pentru prevenirea infecției cu coronavirus indusă de SARS-CoV-2 (Sputnik V).

Totodată, vaccinurile în prevenirea SARS-CoV-2 vor fi emise cu Certificatele de Înregistrare cu termen de 1 an și cu solicitarea prezentării studiilor postautorizare privind siguranța și studiilor postautorizare privind eficacitatea.

AMDM mai precizează că că autorizarea condiționată a vaccinurilor creează oportunitatea de a iniția procesul de imunizare a populației.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.