Acasă Social DOC// Decizii luate astăzi de Comisia pentru Situaţii Excepţionale. Zilele următoare, declarate...

DOC// Decizii luate astăzi de Comisia pentru Situaţii Excepţionale. Zilele următoare, declarate libere pentru bugetari, vor fi incluse ca zile prezente la lucru

0

Comisia pentru Situaţii Excepţionale s-a întrunit astăzi în şedinţă. În cadrul acesteia au fost aprobată cea de-a opta dispoziţie, prin care s-au luat noi măsuri în legătură cu situaţia din R. Moldova, privind pandemia de coronavirus.

Comisia a decis să  permită Ministerului Finanţelor  să aloce din fondul de intervenţie al Guvernului, suma de 19,5 mil. lei, Ministerului Sănătăţii pentru procurarea respiratoarelor necesare pacienţilor bolnavi de coronavirus. 

De asemenea, s-a permis  Ministerului Afacerilor Interne să achiziţioneze, prin procedura de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare, produse antiseptice şi echipamente de protecţie individuală (mănuşi, măşti, ecrane de protecţie, combinezoane de protecţie), în sumă de pînă la 1 mil.lei inclusiv, fără taxa pe valoarea adăugată, estimate pentru numărul de efectiv.

În legătură cu declararea zilelor de 30 martie – 03 aprilie 2020 zile de odihnă pentru toate unităţile din sectorul bugetar, zilele respective se vor include în tabelul de evidenţă a timpului de lucru şi de calculare a salariului pentru lunile martie şi aprilie ca zile prezente la lucru.

Întregul document cu toate deciziile luate le găsiţi mai jos: 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.