Acasă Politic Divergențe în coaliția PSRM – PD. Despre ce au discutat deputații PD...

Divergențe în coaliția PSRM – PD. Despre ce au discutat deputații PD cu Dodon și Chicu

0

Fracțiunea Partidului Democrat (PD) confirmă întrevederea de astăzi cu președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu, de după ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS). Potrivit PD, în cadrul întrvederii s-a discutat agenda legislativă, prioritățile coaliției de guvernare, dar și măsurile care urmează a fi întreprinse după finalizarea stării de urgență.

„Vom susține în continuare doar proiecte care nu prejudiciază interesele țării și care aduc beneficii oamenilor”, se arată într-un comunicat de presă al PD.

Deputații democrați spun că au menționat prioritățile fracțiunii în această sesiune parlamentară: o viaţă mai bună pentru oameni (domeniul social-economic, măsuri economice și sociale de ieșire din criza pandemică), reforma justiţiei şi lupta împotriva corupţiei, integrare europeană şi relaţii bune cu alte state, integritate teritorială, securitate şi soluţionarea conflictului transnistrean.

Au fost discutate și divergențele pe anumite sectoare, modul de luare a deciziilor și propunerile PD. Astfel, unii membri ai fracțiunii PD au vorbit despre situația îngrijorătoare din agricultură, mai ales după seceta din acest an, și au menționat necesitatea restricționării exportului de grâu pentru o perioadă.

Totodată, democrații spun că și-au expus și nemulțumirile față de felul în care a fost gestionată recepționarea ajutorului umanitar de 3,5 milioane de euro din România.

„PD consideră prioritar aprobarea în Parlamentul R. Moldova, în regim prioritar, a proiectelor vizate de condiționalitățile UE pentru tranșa a II-a din asistența macro-financiară oferită republicii noastre, proiecte inițiate încă în perioada Guvernului Filip”, se arată în comunicatul de presă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.