Acasă Justiţie DETALII despre perchezițiile ex-șefului PCCOCS: Documente și telefoane mobile, ridicate de procurorii...

DETALII despre perchezițiile ex-șefului PCCOCS: Documente și telefoane mobile, ridicate de procurorii anticorupție

0

Procuratura Anticorupție informează, despre rezultatele obținute în urma acțiunilor de urmărire penală efectuate astăzi, 15 decembrie, la ex-procurorului șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Ion Caracuian, care este vizat într-o cauză penală de îmbogățire ilicită, infracțiune prevăzută de art. 330/2 alin.(2) Cod penal.

În urma perchezițiilor efectuate la data 15 decembrie 2021 de către procurorii anticorupție, au fost ridicate mai multe documente, înscrisuri de ciornă, telefoane mobile, conținutul cărora urmează a fi verificat în cadrul urmăririi penale.

PA menționează că, urmărirea penală în prezenta cauză penală a fost începută la 4 noiembrie 2021, în temeiul unei bănuieli rezonabile de comiterea infracțiunii prevăzută de art.330/2 alin.(2) din Codul penal, pe faptul îmbogățirii ilicite, caracterizată prin deținerea de către o persoană cu funcție de demnitate publică, personal și prin intermediul unor terți, a bunurilor valoarea cărora depășește substanțial mijloacele dobândite şi acestea nu aveau cum să fie obținute licit.
În privința ex-procurorului șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale nu a fost aplicată nici o măsură procesuală de constrângere.
Despre acțiunile întreprinse și soluția emisă pe caz, Procuratura Anticorupție va informa opinia publică, revenind cu informații suplimentare.
Procurorii anticorupție au efectuat percheziții în locuința fostului șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Ion Caracuian.

Descinderile la domiciliul lui Ion Caracuian vizează un dosar de îmbogățire ilicită.

La 23 octombrie, Ion Caracuian, fostul șef al Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cazuri Excepționale (PCCOCS), a fost citat la Procuratura Anticorupție.

Fostul procuror Caracuian urmează să fie audiat, iar ulterior ar putea fi recunoscut în calitatea bănuit, în dosarul în care este vizat Alexandr Stoianoglo, procuror general suspendat.

Fiind întrebat despre scopul vizitei de la PA, fostul procuror a declarat că a venit „la lucru”, deși acesta demisionat la data de 13 octombrie din sistem.Aceeași sursă scrie că audierea lui Caracuian ar avea tangențe cu faptul că acesta a semnat procesul-verbal al ședinței de lucru de la PG, în cadrul căreia s-a luat decizia de a renunța la învinuirile în privința lui Veaceslav Platon, în dosarul „fraudei bancare”.

Același proces verbal ar fi fost semnat de către Alexandr Stoianoglo, adjunctul său de atunci, Mircea Roșioru, dar și Ion Caracuian, ex-șef PCCOCS.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.