Acasă Justiţie VIDEO // Liderul unei grupări infracționale, reținut și extrădat în Moldova

VIDEO // Liderul unei grupări infracționale, reținut și extrădat în Moldova

0

Liderul unei grupări infracționale, un bărbat de 33 de ani, care se afla în Franța și organiza expedierea pastilelor psihotrope, plasând comprimatele printre coletele cu produse alimentare, a fost reținut. Acesta a fost extrădat de autoritățile franceze autorităților moldovenești.

Bărbatul este suspectat de contrabandă și circulație ilegală a drogurilor sintetice și pastile cu efect psihotrop de tip „Subutex”, în anul 2020, când ofițerii de investigații au depistat 200 de pastile în valoare de 200.000 de lei. 

O parte din aceste pastile era transmisă în Penitenciarele din Republica Moldova.

Pe parcursul investigației, s-a stabilit că bărbatul procura pastilele psihotrope de tip „Subutex” din farmaciile din Paris, prezentând rețete medicale falsificate, ulterior le expedia prin intermediul coletelor și transportului rutier de pasageri în Republica Moldova pentru comercializare consumatorilor.

Extrădarea acestuia a fost posibilă ca urmare a cooperării între Poliția Republicii Moldova și Franței, efectuată pe canalele polițienești.

În perioada anilor 2020 – 2021, polițiștii au relevat 25 de cazuri de contrabandă cu Subutex, fiind sechestrate peste 3.200 de pastile în valoare de peste 3.000.000 de lei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.