Acasă Istorii din spatele culisei Deputat PAS, prins cu țigări la vamă. Costiuc: Mai proști decât prevede...

Deputat PAS, prins cu țigări la vamă. Costiuc: Mai proști decât prevede legea

0

Cazul deputatului PAS, Oleg Canațui care anul trecut a fost prins cu două blocuri de țigări la vama română a ajuns în instanță.

După ce liderul Democrația Acasă Vasile Costiuc l-a acuzat pe acesta că a îndrăznit că treacă frontiera de stat cu țigări de contrabandă, deputatul l-a dat pe politician în judecată.

”Deputatul Maiei Sandu, Oleg Canațui, a fost prins cu țigări de contrabandă în România. Eu am făcut publică chestia asta, iar el m-a dat în judecată.
M-am convins că o bună parte din deputații Maiei Sandu sunt mai proști decât prevede legea. El vine în instanța de judecată cu avocatul și anexează un proces verbal de constatare de la vamă… voi merge și la vamă să întreb de ce nu a fost penalizat, în care spune când Canațui a trecut vama, cu ce mașină, câți călători a avut, de unde a luat țigări și cum a trecut ilegal hotarul cu țigările. El mi-a anexat asta ca probă pentru a mă pedepsi pe mine.
În finalul procesului verbal de la vamă scrie că nu a fost penalizat Canațui pentru că nu s-a prezentat la audieri.
Acum eu vreau să vă spun că oricare poate trece vama cu oricare produs de contrabandă pentru că există precedentul Oleg Canațui. Nu te prezinți și spui că nu ai știut că este ilegal… nuu ai știut – nu ai ”narushit””, a declarat Costiuc.

Reamintim că deputatul PAS a recunoscut acest fapt chiar pe pagina sa de Facebook.

„Pe data de 9 septembrie 2021 mă deplasam la volanul automobilului propriu, împreună cu alte șase persoane cunoscute. După ce am traversat frontiera Republicii Moldova, am procurat de la magazinul „Duty Free”, în mod legal, două blocuri de țigări, o sticlă de vin și o cutie de ciocolate. Costul țigărilor este de aproximativ 480 de lei.
Nu am ascuns faptul procurării acestor țigări, iar lucrătorii vamali din România mi-au comunicat că nu pot trece frontiera cu aceste țigări. Accentuez că eu le-am abandonat benevol, în prezența autorităților vamale române, în acest sens fiind întocmit un act de abandonare în vamă a acestor țigări”, scrie Canațui pe pagina sa de Facebook.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.