Acasă Uncategorized Curtea Constituțională anunță când va examina admisibilitatea sesizării PSRM privind legalitatea desemnării...

Curtea Constituțională anunță când va examina admisibilitatea sesizării PSRM privind legalitatea desemnării lui Igor Grosu

0

Curtea Constituțională anunță că se va întruni vineri, 19 martie, în ședință pentru a examina cererea deputaților PSRM privind suspendarea decretului Maiei Sandu ce se referă la desemnarea lui Igor Grosu în calitate de candidat la funcția de prim-ministru.

Pe 19 martie 2021, la ora 10:30, judecătorii Curții se vor întruni în camere de consiliu pentru a examina cererea de suspendare a acțiunii Decretului Președintelui Republicii Moldova nr. 47-IX din 16 martie 2021 privind desemnarea candidatului pentru funcția de Prim-ministru. Cererea în discuție a fost depusă de dnii Vasile Bolea, Grigore Novac, Alexandr Suhodolski și Vlad Batrîncea, deputați în Parlament, prin sesizarea nr. 60a/2021. De asemenea, în aceeași ședință, Curtea va examina admisibilitatea sesizării”, se menționează într-un anunț al CCM.

Decizia Curții pe marginea soluționării cererii de suspendare a acțiunii Decretului contestat va fi publicată pe pagina web a instituției.

Amintim că deputații PSRM au depus o sesizare la Curtea Constituțională privind constituționalitatea decretului șefului statului. Potrivit parlamentarilor, în procesul emiterii Decretului privind desemnarea lui Igor Grosu în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, Maia Sandu a ignorat mai multe principii constituționale.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.