Acasă Diverse Cum îți cureți corect telefonul mobil și cât de des trebuie curățat

Cum îți cureți corect telefonul mobil și cât de des trebuie curățat

0

Trăim într-o eră în care nu ne mai putem imagina viața fără telefonul mobil. În majoritatea timpului suntem cu el în mână ca să vorbim, ca să ne verificăm e-mailul, ca să vedem cine și ce a mai postat pe rețelele de socializare ori ca să ne jucăm.

Este un instrument pe care îl folosim acasă, la serviciu ori pe stradă motiv pentru care îl ținem aproape non-stop în mână, la ureche ori pe birou.

De aceea, smartphone-ul se numără printre cele mai murdare obiecte cu care interacționăm zilnic.

Principala cauză o reprezintă faptul că atingem ecranul cu mâinile murdare, pline de microbi, ciuperci sau virusuri, care vor ajunge în organismul nostru deoarece avem tendinţa de a duce mâinile la nas, la gură sau la ochi fără să le igienizăm.

De aceea, dacă nu ne luăm cele mai banale măsuri de igienă, la un moment dat telefoanele vor deveni foarte periculoase pentru sănătatea noastră.

Ca să nu ajungem să ne infectăm va trebui să curățăm telefonul în mod corect și cât mai des posibil.

Cum îți cureţi corect telefonul mobil?

În mod evident, nu poți curăța telefonul mobil folosind apă și săpun pentru că asta ar însemna să-i afectezi funcționalitatea și chiar să-l deteriorezi.

De aceea, va trebui să apelezi la alte metode pentru a-l dezinfecta, iar în cele ce urmează îți vom spune are sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi.

Primul pas pe care trebuie să-l faci este să te asiguri că telefonul mobil nu este conectat la nici o sursă de alimentare.

Dacă ai conectate căştile, deconectează-le (acestea se curăţă separat), iar apoi închide telefonul.

Îndepărtează carcasa/husa de protecţie, care se curăță la rândul ei separat.

Amestecă într-o sticlă cu pulverizator în proporţie de 1/1 apă distilată şi alcool izopropilic. Agită bine sticla pentru ca cele două lichide să se combine uniform.

Pulverizează respectivul lichidul pe o lavetă din microfbră fină sau pe o dischetă din bumbac, fără să le îmbibi.

Atenție! Nu pulveriza lichidul niciodată direct pe telefon. Șterge ușor telefonul cu laveta pe toate părțile.

Pentru zonele greu accesibile precum difuzorul, porturile microUSB, sloturile pentru SIM și pentru cardul de memorie folosește un bețișor pentru curățat urechile umezit cu același lichid.

După ce ai curăţat şi aceste zone sensibile încearcă să ștergi folosind laveta din microfibră.

Lasă telefonul să se usuce complet în aer liber cel puţin 15 minute înainte de a-i pune carcasa de protecție/husa.

Pentru curățarea telefonului și dezinfectarea lui poți folosi șervețele dezinfectante, care conțin alcool.

Acest tip de șervețele sunt ideale după ce ai utilizat telefonul mobil în spații publice precum restaurante, cafenele, parcuri, locuri de joacă, etc.

De asemenea, telefonul mai poate fi dezinfectat și cu gel dezinfectant pentru mâini, iar apoi șters cu un șervețel fin din hârtie. 

Atenție! Nu pune niciodată gelul direct pe telefon pentru că acesta se poate infiltra pe lângă butoane, prin porturi sau pe la muchiile aparatului.

Pentru curățarea zonelor sensibile ets recomandat să folosești aer comprimat pentru a îndepărta praful și mizeria acumulată în aceste locuri.

Cum păstrăm curat telefonul mobil și cât de des trebuie curățat?

Este indicat să eviți să folosești smartphone-ul în locuri publice precum mijloace de transport în comun, restaurante, cafenele, locuri de joacă, etc.

Germenii și microbii cu care intri în contact în aceste zone (balustrade, mânere, scaune, tacâmuri, bănci, etc.) vor ajunge foarte ușor pe ecranul telefonului, iar de aici în organism.

În același timp, nu folosi niciodată telefonul la toaletă, cu atât mai puțin într-una publică!

Conform unor sondaje recente, 9 din 10 oameni iau telefonul cu ei în baie pentru a suna, pentru a trimite mesaje sau pentru a se juca.

Deși normele de igienă spun că est indicat să ne spălăm pe mâini înainte și după folosirea toaletei, în acest spațiu există o mulțime de germeni nocivi pe care îi putem contacta.

De asemenea, evită pe cât posibil să ții telefonul mobil în bucătărie atunci când gătești, mai ales pentru a urmări rețete online. Este indicat să se folosească rețete imprimate.

Asigură-te că te speli bine pe mâini înainte, în timp și după ce prepari mâncarea înainte de a „butona” telefonul.

În plus, nu atinge niciodată telefonul în timp ce gătești. Nu în ultimul rând, pentru a păstra telefonul mobil cât mai curat, îți recomandăm să-l ștergi și să-l dezinfectezi măcar o dată pe zi.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.