Acasă Justiţie CSM-ul amână examinarea raportului pe numele lui Ion Munteanu

CSM-ul amână examinarea raportului pe numele lui Ion Munteanu

0

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au decis să amâne examinarea Raportului emis de Comisia Vetting pe numele lui Ion Munteanu, candidat la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție (CSJ).

Potrivit președintelui interimar al CSM, raportul conține peste 5200 de file, care nu a fost studiat atent înainte de ședință. Votul membrilor CSM, în acest caz, a fost unanim, scrie realitatea.md.

„Anterior, ceva mai devreme, am discutat, într-o ședință de lucru, despre raportul prezentat și înscrisurile anexate. Acest raport conține aproximativ 5200 pagini. El a parvenit la Consiliul Superior al Magistraturii la 22 martie, adică aproximativ 10 zile calendaristice, dintre care lucrătoare sunt doar patru. 

Am expus în comun că este un volum foarte mare de informații care trebuie verificate suplimentar și, respective, propunerea a fost să fie amânat examinarea acestui raport pentru o săptămână, cel mult, ca să reușim să studiem toate înscrisele. Comisia a identificat cel puțin cinci dubii care trebuie analizate în contextul tuturor înscrisurilor anexate”, a precizat Sergiu Caraman, președintele interimar al CSM.

O declarație similară a avut și Ion Guzun, membru CSM.

„Colegi (…) noi vorbim despre o cifră de 668 de documente, care au un volum total de 5244 de file, dintre care majoritatea se referă la documente financiare. Unele lucruri ne depășesc pe noi, ca membri ai CSM. Mai bine să amânăm examinarea acestui subiect. ”, a declarat Ion Guzun, membru CSM.

A fost împotrivă actualul Procuror General Interimar.

„Optez ca subiectul să fie examinat la ședința de astăzi, așa cum a fost stabilit și inclus în ordinea de zi. Sunt împotriva amânării”, a spus în replică Ion Munteanu.

Chiar și așa, subiectul a fost amânat pentru o următoare ședință. Între timp, membrii CSM au aprobat Raportul Comisiei de evaluare externă (Comisia Vetting), în care se menționează că Stella Bleșceaga corespunde criteriilor de integritate etică și financiară pentru poziția de judecător al CSJ.

Până în prezent, Comisia Vetting a transmis CSM-ului aproximativ 10 rapoarte de evaluare pe candidați la CSJ.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.