Acasă Justiţie CSM a probat: Judecătoarea care examinează dosarul lui Ilan Șor pleacă în...

CSM a probat: Judecătoarea care examinează dosarul lui Ilan Șor pleacă în demisie

0

Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat cererea de demisie a judecătoarei Nina Veleva, care este raportor în dosarul lui Ilan Șor. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de marți, 26 ianuarie cu totul unanim a celor 10 membri, transmite SafeNews.md cu referire la deschide.md.

Nina Veleva este judecătoarea  raportor în dosarul lui Ilan Șor în cadrul căruia au avut loc peste 50 de ședințe de judecată, dintre care majoritatea au fost amânate. Magistrata activează de zece ani în sistem, fiind judecătoare la Curtea de Apel Cahul din 2015.În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Sentința a fost atacată în instanța de apel. În iunie 2019, Ilan Şor a dispărut din spațiul public. Organele de drept i-au intentat dosar penal pentru părăsire ilegală a țării. Pe 15 august 2019, Ilan Şor a fost lipsit de imunitate parlamentară.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.