Acasă Justiţie Un bărbat condamnat pentru violul unei minore, eliberat din închisoare

Un bărbat condamnat pentru violul unei minore, eliberat din închisoare

0

Un bărbat, care, anterior, a fost condamnat pentru violul unei fete de 14 ani, a fost eliberat din închisoare. Pedeapsa i-a fost suspendată condiționat pe un termen de probă de trei ani. Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel Bălți pe 30 aprilie.

Potrivit materialelor cauzei penale, cazul a avut loc în luna martie 2022. Inculpatul pe nume Ruslan Antoci a consumat droguri în pădure împreună cu minora, după care a violat-o, scrie newsmaker.md.

În iulie anul trecut, instanța de judecată l-a condamnat pe bărbat la cinci ani de închisoare cu suspendare, cu o perioadă de probă de patru ani. Procuratura a contestat hotârârea judecătorească la Curtea de Apel. Cauza a fost retrimisă la reexaminare.

În februarie 2024, instanța l-a găsit vinovat pe bărbat și l-a condamnat la cinci ani de închisoare. Avocatul inculpatului a contestat sentința, solicitând aplicarea unei pedespe neprivative de libertate. 

Potrivit avocatului, clientul său „și-a recunoscut pe deplin vinovăția, s-a căit sincer pentru ce a făcut și a cooperat cu ancheta”.

Avocatul s-a referit și la poziția părții vătămate, care a cerut instanței să nu-l pedepsească „prea aspru” pe inculpat. Victima a confirmat că inculpatul i-a plătit 35 000 de lei drept despăgubiri pentru daune morale.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.