Acasă Justiţie CSJ a respins recursul familiei tânărului omorât la Costești

CSJ a respins recursul familiei tânărului omorât la Costești

0

Magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au respins recursul avocatului Vadim Vieru în numele familiei lui Dumitru Jomir, tânărul omorât în bătaie la Costești, de Anul Nou 2020, în legătură cu casarea parțială a deciziei Curții de Apel Chișinău prin care i-a fost redusă pedeapsa cu 160 de zile principalului învinuit Simion Midoni. O decizie în acest sens a fost pronunțată la 7 mai curent de către un complet de judecători de la CSJ format din magistrații Iurie Diaconu, Ion Guzun și Liliana Catană, transmite SafeNews.md cu referire la zdg.md.

„În prezența circumstanțelor descrise, Colegiul penal consideră legală concluzia instanței de apel referitor la pedeapsa cu închisoarea aplicată inculpatului care este proporțională faptelor comise de către inculpat. 

Referitor la recursul ordinar declarat de către avocatul Vieru Vadim în numele succesorului părţii vătămate, Colegiul penal statuează că, ultimul invocă ca temei de recurs dispozițiile art. 427 alin. (1) pct. 6) şi 15) Cod de procedură penală, care stipulează că hotărârea atacată nu cuprinde motivele pe care se întemeiază soluţia, exprimându-şi dezacordul cu decizia atacată în latura civilă”, se arată în decizia CSJ.

Tot prin această decizie, CSJ a respins și recursul avocatului minorului învinuit și condamnat la un an de închisoare în cazul morții lui Dumitru Jomir, împotriva deciziei Colegiului penal al Curţii de Apel Chişinău din 13 octombrie 2020 privind condamnarea minorului la închisoare cu executare. Astfel, minorul va trebui să-și ispășească pedeapsa stabilită de instanța de apel.

Jomir CSJ by Ziarul de Gardă

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.