Acasă Social COVID în sistemul penitenciar: 24 de persoane, testate pozitiv

COVID în sistemul penitenciar: 24 de persoane, testate pozitiv

0

COVID-19 nu ocolește pe nimeni. Alți 24 de deținuți din țară au fost testați pozitiv cu virusul. De asemenea, potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor, 46% dintre deținuți deja s-au vaccinat împotriva COVID.

De menționat că, de la începutul pandemiei, au fost confirmate 280 de persoane, dintre care nimeni nu a decedat.

Săptămâna trecută, în penitenciare a fost înregistrat un număr mediu zilnic de aproximativ 6.394 persoane, 44 – persoane eliberate, 63 – reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală.

Potrivit planului activităților de educație și asistență psiho-socială, persoanele deținute au beneficiat de 244 ore educative, în baza programelor de schimbare comportamentală și școlarizare. Prezența beneficiarilor la programele educative și psiho-sociale a fost de 1.604persoane.

De asemenea, a fost asigurată asistența medicală de urgență prin intermediul Serviciului de urgență 112 în 19 cazuri și au fost efectuate 15 examinări în instituțiile medico-sanitare publice.

În scopul contracarării pătrunderii obiectelor interzise în penitenciare, în urma efectuării perchezițiilor, la punctele de control și trecere, angajații sistemului administrației penitenciare au depistat: două obiecte de formă sferică cu conținut necunoscut, un telefon mobil și mai  multe accesorii.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.