Acasă Social Copilul de 3 ani, care s-a intoxicat cu ciuperci la 7 iunie,...

Copilul de 3 ani, care s-a intoxicat cu ciuperci la 7 iunie, se tratează de COVID-19

0

Copilul de 3 ani, originar din Rezina, care s-a intoxicat cu ciuperci la 7 iunie, se tratează actualmente de COVID-19, transmite Telegraph.md, cu referire la ZdG

Purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu, a declarat pentru ZdG că „după ce a ieșit din comă, după tratamentul primit împotriva intoxicării, la câteva zile a prezentat primele simptome de COVID-19”.

El susține că angajații care l-au îngrijit, aflați acum în autoizolare, nu prezintă simptome, ceea ce ar însemna că nu s-a infectat în cadrul instituției medicale, adăugând că „și perioada de incubare, care e de 14 zile, ne dă de înțeles că nu s-a infectat la noi”.

Astfel, acesta a fost transferat în cadrul secției de COVID-19 a Spitalului clinic republican pentru copii „Emilian Coțaga” la 13 iunie.

Directorul instituției medicale, Vasile Tomovici, a precizat pentru ZdG că „starea copilului e de gravitate medie, stabilă, dinamică pozitivă”.

Acesta a mai spus că minorul a avut și bronșită cronică, dar „starea lui e mai bună”

Citește și:Trupurile neînsuflețite ale două femeie au fost găsite într-un apartament, iar un copil a fost dus în stare gravă la sptial

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.