Acasă Justiţie Contul de Telegram al șefului IGP, spart: PCCOCS a pornit dosar penal

Contul de Telegram al șefului IGP, spart: PCCOCS a pornit dosar penal

160
0

Contul de Telegram al șefului Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a fost spart. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că pe caz a fost pornit un dosar penal.

„PCCOCS, de comun cu angajați ai altor autorități competente, cercetează sub aspect penal spargerea contului de Telegram al șefului Inspectoratului General al Poliției (IGP).

Fapta investigată a vizat atât informația textuală, cât și fișiere transmise și primite de către șeful IGP – ilegalitate care între timp a fost întreruptă. Astfel, pe acest fapt a fost pornită urmărirea penală, cu privire la rezultatele căreia oamenii legii urmează să informeze ulterior, în măsura în care aceasta nu ar afecta urmărirea penală”, comunică Procuratura.

În context, reamintim că canalele ale oficialilor țării, președintei Maiei Sandu, vicepremierului Andrei Spînu, a ministrului Justiției Sergiu Litvinenco au fost sparte, iar informațiile au fost făcute publice. Procuratura Generală anunță că s-a autosesizat și va investiga atacurile cibernetice.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here