Acasă Comunicate de presă CNA a sechestrat trei încăperi în valoare de circa două milioane de...

CNA a sechestrat trei încăperi în valoare de circa două milioane de lei

0

Agenţia pentru recuperarea bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a aplicat sechestre în valoare de circa 2 milioane de lei pe parcursul săptămânii trecute. De asemenea, potrivit CNA, printre bunurile indisponibilizate sunt trei încăperi locative.

Pe lângă componenta de recuperare a bunurilor provenite din infracțiuni, CNA și-a desfășurat activitatea și pe alte dimensiuni cum sunt cea de prevenire a corupției, analitică, de expertiză și educație anticorupție. Astfel:

– Direcţia analitică a finalizat 6 analize operaționale în privința a 24 subiecți, a inițiat 5 analize operaționale noi, alte 102 analize operaționale și strategice fiind în procedură;

– Direcţia legislaţie și expertiză anticorupție a recepționat 21 de proiecte de acte normative pentru expertizare, 16 rapoarte de expertiză și 3 avize au fost remise autorilor, iar 38 de proiecte sunt în procedură;

– În cancelaria Centrului au fost înregistrate 986 de materiale;

– 26 de apeluri au fost recepționate la Linia naţională anticorupţie;

– Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 7 activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție în mai multe entități publice, alte 5 instruiri sunt preconizate pentru săptămâna în curs. 

– Au fost eliberate 57 de caziere de integritate;

– La moment, 3 persoane se dețin în Izolatorul de urmărire penală al CNA.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.