Acasă Comunicate de presă Cine sunt cele 17 victime ale COVID-ului înregistrate astăzi: Printre ei un...

Cine sunt cele 17 victime ale COVID-ului înregistrate astăzi: Printre ei un psihiatru și un traumatolog, ambii din Bălți

0

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, informează despre înregistrarea a 17 decese provocate de COVID-19, în ultimele 24 de ore. Printre acestea, doi medici din Bălți.

Deces 1390: Femeie de 50 ani, din r-nul Drochia, internată la IMSP SR Drochia, pe 3 octombrie. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 1391: Femeie de 67 ani, din mun. Chișinău, internată la SCM ”Gheorghe Paladi”, pe 24 septembrie. Comorbidități: limfom.

Deces 1392: Bărbat de 67 ani, din mun. Chișinău, internat la SCM ”Gheorghe Paladi”, pe 19 septembrie. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, cardiomiopatie mixtă.

Deces 1393: Femeie de 68 ani, din mun. Chișinău, internată la SCM Sf. Treime, pe 12 septembrie.  Comorbidități: cardiomiopatie mixtă, hipertensiune arterială.

Deces 1394: Femeie de 69 ani, din r-nul Călărași, internată la IMSP SR Călărași, pe 3 octombrie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, obezitate gr. IV, cardiopatie mixtă.

Deces 1395: Bărbat de 59 ani, din mun. Chișinău, transferat de la Centrul COVID-19, la Spitalul MSMPS, pe 25 septembrie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, obezitate gr. III, diabet zaharat tip 2, ciroză hepatica.

Deces 1396: Femeie de 57 ani, din r-nul Ștefan Vodă, internată la Spitalul Clinic Bălți, pe 28 septembrie. Comorbidități: cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială gr. III.

Deces 1397: Femeie de 76 ani, din mun. Bălți, internată la Spitalul Clinic Bălți, pe 22 septembrie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie mixtă, angină pectorală de efort CF II.

Deces 1398: Bărbat de 71 ani, din mun. Chișinău, transferat de la SCBI ”Toma Ciorbă”, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 2 octombrie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie mixtă, obezitate gr. III.

Deces 1399: Bărbat de 33 ani, din mun. Chișinău, internat la Institutul de Medicină Urgentă, pe 5 octombrie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, diabet zaharat tip 2, obezitate gr. IV.

Deces 1400: Femeie de 54 ani, din mun. Chișinău, internată la Institutul de Medicină Urgentă, pe 5 octombrie. Comorbidități: obezitate gr. II, angină pectorală de efort CF II, hipertensiune arterială gr. II.

Deces 1401: Femeie de 62 ani, din mun. Chișinău, internată la Institutul de Medicină Urgentă, pe 20 septembrie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie mixtă, obezitate gr. II.

Deces 1402: Bărbat de 76 ani, din mun. Chișinău, internat la Institutul de Medicină Urgentă, pe 25 septembrie. Comorbidități: obezitate gr. II, hipertensiune arterială gr. III.

Deces 1403: Femeie de 73 ani, din mun. Chișinău, internată la Institutul de Medicină Urgentă, pe 3 octombrie. Comorbidități: cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială gr. II, boală cerebrovasculară.

Deces 1404: Femeie de 83 ani, din mun. Chișinău, internată la Institutul de Medicină Urgentă, pe 5 octombrie. Comorbidități: boală cerebrovasculară, boală cardiacă.

Cu regret anunțăm decesul medicului psihiatru Ion Dabija (deces 1405), de 66 ani, care activa în cadrul Spitalului de Psihiatrie Bălți. Un profesionist desăvărșit, care și-a exercitat profesia cu responsabilitate și dedicație față de pacienți. Medicul a fost internat la Spitalul Clinic Bălți și ulterior transferat la Institutul de Medicină Urgentă, pe 28 septembrie, fiind confirmat cu infecția COVID-19. Adresăm sincere condoleanțe familiei și apropiaților.

Totodată, ne exprimăm profunda tristețe pentru trecerea în neființă a medicului traumatolog Grigore Martîniuc (deces 1406), de 61 ani, care activa în cadrul Spitalului Clinic Bălți. Medicul a fost internat pe 18 septembrie la Spitalul Clinic Bălți, fiind confirmat cu infecția COVID-19. Sincere condoleanțe familiei și tuturor celor care l-au cunoascut și apreciat ca profesionist. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Până la ora actuală, 40 de lucrători medicali au pierdut lupta cu infecția COVID-19.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.