Acasă Economic Chicu dă vina pe opoziție, pentru faptul că pandemia ia amploare. În...

Chicu dă vina pe opoziție, pentru faptul că pandemia ia amploare. În ciuda faptului, el anunță reluarea activității economice

0

Prim-ministrul Ion Chicu susține că până la 30 iunie, în pofida faptului că se înregistrează foarte multe cazuri noi de COVID – 19, vor fi reluate toate activitățile economice. Oficialul este convins că R. Moldova ar fi înregistrat acum mai puține cazuri de infectare, dacă opoziția nu ar fi blocat creditul rusesc de 200 de milioane de euro, transmite SafeNews.md cu referite la timpul.md.

„După 15 mai am fost nevoiți să relaxăm mai multe activități economice. Poate, dacă niște iresponsabili politici nu blocau fără nici un temei plauzibil, din motive exclusiv geopolitice, circa 4,2 miliarde de lei din creditul rusesc, identificam posibilități de a menține carantina încă pe o perioadă (acei bani ne permiteau să mai finanțăm unele măsuri suplimentare de suport pentru populație și business)”, a menționat Chicu.

Potrivit acestuia, fără reluarea treptată a activităților economice, R. Moldova ar fi intrat în colaps financiar și bugetar.

„Iar lăsarea oamenilor fără salarii și pensii ar avea efecte cumulative, inclusiv asupra sănătății cetățenilor, cu mult mai grave. Noi nu mai putem închide activitățile economice, nu mai putem lăsa oamenii fără sursă de existență. Respectiv, până la 30 iunie vor fi reluate toate activitățile economice”, a punctat sursa citată.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.