Acasă Economic Ungaria, dispusă să coopereze cu Moldova în contextul aderării la UE

Ungaria, dispusă să coopereze cu Moldova în contextul aderării la UE

0

Reprezentanții Secretariatului Parlamentului Republicii Moldova s-au aflat, în perioada 4-7 decembrie curent, într-o vizită de lucru la Parlamentul Ungariei.

Membrii delegației au avut întrevederi cu oficiali ai Oficiului Adunării Naționale a Ungariei, a cărui activitate este similară cu cea a Secretariatului Parlamentului.

În cadrul vizitei de lucru au fost abordate subiecte care se referă la realizarea procesului de armonizare a legislației cu cea a Uniunii Europene, modernizarea proceselor operaționale și digitalizarea lor, precum și la  transparentizarea activității.

Discuțiile s-au axat și pe subiectul deschiderii parlamentare – activitatea muzeului din legislativul ungar, accesul vizitatorilor în instituție și elaborarea materialelor informative.

Totodată, membrii Secretariatului Parlamentului Republicii Moldova au aflat mai multe despre procesul de organizare și funcționare a Oficiului Adunării Naționale a Ungariei.

În timpul discuțiilor, directorul general al Adunării Naționale a Ungariei, György Such, și-a exprimat disponibilitatea de a împărtăși în continuare experiența și practicile de lucru cu Secretariatul Parlamentului Republicii Moldova.

Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița, a apreciat importanța cooperării dintre administrațiile celor două instituții legislative în contextul obținerii de către Republica Moldova a statutului de țară-candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Programul vizitei de lucru a inclus și discuții cu ambasadorul Republicii Moldova în Ungaria, Oleg Țulea, și cu angajații instituției despre colaborarea țarii noastre cu Ungaria.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.