Acasă Alegeri 2020 CEC anunță când va prezenta la CC raportul cu rezultatele finale ale...

CEC anunță când va prezenta la CC raportul cu rezultatele finale ale alegerilor

673
1
ads

CEC informează că potrivit prevederilor legislației, organul electoral ierarhic are la dispoziție 5 zile pentru a întocmi un proces-verbal de totalizare a alegerilor prezidențiale. Ulterior, în termen de 3 zile de la data semnării acestuia, Comisia Electorală Centrală va prezenta Curții Constituționale raportul privind rezultatele scrutinului prezidențial, transmite SafeNews.md cu referire la deschide.md

În acest sens, CEC anunță că procesul de recepționare a documentelor și materialelor electorale de la consiliile electorale de circumscripție continuă și astăzi.

„Procesele-verbale privind rezultatele votării, întocmite de consiliile electorale, ștampilele de securizare, sigiliile pentru urnele de vot, etichetele de securitate neutilizate, precum și laptopurile au fost prezentate Comisiei Electorale Centrale”, se menționează într-un anunț al CEC.

Totodată, în cadrul unei ședințe extraordinare de azi a Comisiei, s-a votat prelungirea termenului de activitate până la data de 20 noiembrie a Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale nr.1 Chișinău. Membrii Comisiei au fost informați că CECE respectiv, fiind responsabil și de activitatea secțiilor de votare din străinătate, are nevoie de timp suplimentar în vederea totalizării rezultatelor celui de-al doilea tur de scrutin.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here