Acasă Social Câte persoane fizice din R. Moldova dețin în posesie arme

Câte persoane fizice din R. Moldova dețin în posesie arme

0

Potrivit datelor deținute de Poliție, în Republica Moldova se află peste 65.000 de persoane fizice care dețin în posesie 77.394 de arme. Din numărul total de arme, 24.391 sunt cu țeavă ghintuită, 47.699 cu țeava lisă și 5.307 neletale.

Totodată, în prima jumătate a anului 2021 au fost ridicate 294 de arme de foc, dintre care 104 pentru păstrarea temporară, 109 pentru încălcarea regulilor de deținere, port și folosire, 62 de arme deținute ilegal, iar 19 au fost predate benevol.

Datele au fost prezentate de iData în contextul în care în ultimii ani, în școlile din state precum Rusia, Statele Unite ale Americii și Germania, s-au înregistrat o serie de atacuri armate, care au ca consecință pierderi umane.

Știri.md reamintește că cel puțin opt oameni a

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.