Acasă Economic Cât va dura criza provocată de COVID-19: Avertismentul Băncii Mondiale

Cât va dura criza provocată de COVID-19: Avertismentul Băncii Mondiale

0

Cei care se așteaptă la o revenire rapidă din criza globală generată de noul coronavirus ar face bine să se pregătească de așteptare și de privațiuni, mai ales dacă trăiesc în țări sărace.

Avertismentul a fost lansat, joi, de economista șefă a Băncii Mondiale, Carmen Reinhart, citată de Reuters.

Într-o intervenție de la distanță în cadrul unei conferințe desfășurate la Madrid, Reinhard a spus că va exista, probabil, o revenire rapidă, pe măsura ridicării restricțiilor sanitare, însă o recuperare completă ar putea să dureze chiar și 5 ani.

Potrivit acesteia, recesiunea provocată de pandemie va dura mai mult în anumite țări și va adânci inegalitățile, în condițiile în care săracii din țările bogate vor suferi mai mult decât restul populației iar țările care sunt, la rândul lor, sărace, vor fi mai grav afectate decât țările bogate.

Reinhard a adăugat că rata globală a sărăciei va crește pentru prima dată în ultimii 20 de ani, ca efect al pandemiei.

Conform unei estimări făcute de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltară Economică (OCDE), nota de plată pe termen lung a pandemiei de COVID-19 s-ar putea ridica la 7 trilioane de dolari.

La nivelul actual al populației globale, asta înseamnă o pierdere medie de aproximativ 900 de dolari pentru fiecare ființă umană, indiferent de locul unde trăiește.

Prognoza OCDE indică o contracție economică globală de 4,5% până la sfârşitul anului iar pentru 2021 estimările arată o creștere de 5%.

antena3.ro

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.