Acasă Alegeri 2020 Candu va ataca la CSJ refuzul de a-l înregistra în calitate de...

Candu va ataca la CSJ refuzul de a-l înregistra în calitate de concurent la prezidențiale

0

„Pro Moldova” va ataca la Curtea Supremă de Justiție hotărârea Curții de Apel, care respins cererea lui Andrian Candu, cu privire la anularea deciziei Comisiei Electorale Centrale prin care s-a respins solicitarea de înregistrare în cursa prezidențială.

Potrivit lui Candu, decizia Curții de Apel i-a dezamăgit pe membrii „Pro Moldova”.

„„Este o mare dezamăgire decizia de astăzi a Curții de Apel, însă nedreptatea ridicată la rang de lege ne face și mai determinați în lupta pentru o republică nouă, curățată și cu lecțiile învățate. Decizia este una ilegală, abuzivă. Vom merge în continuare la Curtea Supremă de Justiție atacând hotărârea Curții de Apel”, a declarat Candu în cadrul unei conferințe de presă. 

 Andrian Candu a mai adăugat că, dacă va fi nevoie va merge și la CEDO, în condițiile în care autoritățile acționează la comandă ignorând opțiunea declarată a 18 mii de cetățeni, recunoscuți oficiali de CEC că au semnat pentru candidatul Candu.

Sergiu Sîrbu, președintele grupului pentru colectarea semnăturilor PRO CANDU, a atras atenția că instanța a încălcat termenii legali pentru examinarea contestării, astfel lăsând și mai puțin timp pentru ca PRO MOLDOVA să-și facă dreptate.

„Suveranitatea poporului este substituită tot mai des ultima vreme, instituțiile și-au asumat abuziv rolul de a decide cine să participe la alegeri și cine este indizerabil”, a declarat Sîrbu.

Pro Moldova menționează că, „ședința Curții de Apel s-a desfășurat în trei reprize, iar autoritatea electorală nici în instanță nu a reușit în timp util și în volum complet să aducă probe că ar exista probleme cu listele de subscripție ale candidatului PRO MOLDOVA”. În aceste condiții, „partidul își rezervă dreptul de a insista asupra caracterului politic și non-juridic al deciziilor luate în cazul lui Andrian Candu”.

Totodată, partidul dă asigurări că „va fi activ în campania electorală, chiar dacă la indicația directă a actualului președinte candidatul Andrian Candu a fost abuziv și nemotivat exclus din cursa electorală”. Pro Moldova își propune să „demascheze abuzurile, minciunile și ilegalitățile autorităților actuale și vom fi alături de oameni pentru a-i ajuta să facă o alegere corectă”.

Mmenționăm că Curtea de Apel Chișinău a respins cererea liderului „PRO MOLDOVA”, Andrian Candu, cu privire la anularea deciziei Comisiei Electorale Centrale prin care s-a respins solicitarea de înregistrare în cursa prezidențială. Decizia a fost pronunțată cu puțin timp în urmă.

Se respinge ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată, depusă de Andrian Candu și Serghei Sîrbu către Comisia Electorală Сentrală privind anularea actului administrativ și obligarea înregistrării în calitate de candidat la funcția de președinte al R.Moldova”, se menționează în hotărârea instanței.

Se întâmpla după ce CEC a respins cererea de înregistrare a lui Andrian Candu în cursa prezidențială, motivând decizia prin faptul că nu a fost respectată condiția de prezentare a cel puțin 600 de semnături din cel puțin jumătate de unități administrativ teritoriale de nivelul II.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.