Acasă Uncategorized FOTO// Un copil a făcut o descoperire senzațională pe o plajă în...

FOTO// Un copil a făcut o descoperire senzațională pe o plajă în Marea Britanie

0

Un băiat de 9 ani a descoperit o fosilă veche, despre care specialiștii cred că are în jur de 200 de milioane de ani, pe o plajă din Țara Galilor.

Eli se plimba pe plajă împreună cu familia când a făcut descoperirea, transmite SafeNews.md, cu referire la Digi24.ro.

Tatăl lui Eli, Glenn Morris, a declarat pentru Sky News: „Fosila uriașă de amonit (subclasă de moluște cefalopode dispărute – n.n) a fost datată cu aproximativ 200 de milioane de ani în urmă”. 

Amoniții au fost creaturi marine care au dispărut de aproximativ 66 de milioane de ani. Glenn Morris a spus că „este o descoperire foarte rară, datorită felului în care s-a conservat”. 

Muzeul Național de Istorie din Londra l-a felicitat pe Eli pentru descoperirea sa și i-a spus să „continue treaba”. „Eli a fost întotdeauna interesat de toate formațiunile stâncoase și de obiectele cu aspect unic”, a spus tatăl lui. 

„Când ne plimbăm, își umple buzunarele, uneori și pe ale mele, cu descoperirile lui, le ia acasă și le expune”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.