Acasă Politic Candu îi solicită lui Dodon să ceară Moscovei retragerea Armatei Ruse de...

Candu îi solicită lui Dodon să ceară Moscovei retragerea Armatei Ruse de pe teritoriul R. Moldova

0

Liderul grupului parlamentar „Pro Moldova”, Andrian Candu, îl îndeamnă pe Igor Dodon să solicite Federației Ruse retragerea Armatei a 14-a, staționată ilegal pe teritoriul R. Moldova. Mesajul său vine în contextul împlinirii a 28 de ani de la începutul, la 2 martie 1992, confictului armat de pe Nistru.

Candu spune că acesta a fost „un confilct din interese geopolitice”. În acest sens, deputatul susține că ar fi bine ca la ședința tradițională de luni, a prim-ministrului Ion Chicu, cu președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi și șeful statului Igor Dodon, să fie discutat acest subiect, iar Dodon să iasă cu un mesaj către Federația Rusă prin care să ceară retragerea Armatei Ruse de pe teritoriul R. Moldova. 

„Președintele țării este și garantul suveranității, independenței și integrității teritoriale și ar fi foarte bine la acea ședință să vorbească despre urmările acelui conflict de pe Nistru, să găsească soluții pentru a proteja și mai mult veteranii de război și rudele acestora. Ar fi foarte bine, cu determinare, să iasă președintele R. Moldova și să solicite Federației Ruse să-și retragă Armata care este staționată ilegal”, a declarat Candu într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook.  

Liderul „Pro Moldova” a ținut să specifice că anterior „autoritățile R. Moldova au făcut nenumărate încercări și, cu determinare, au cerut Federației Ruse ca armata să fie retrasă, iar Dodon, ar fi bine să repete această solicitare”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.