Acasă Multimedia CA: Cinci distribuitori de servicii media au fost sancționați. Motivul

CA: Cinci distribuitori de servicii media au fost sancționați. Motivul

0

Cinci distribuitori de servicii media care nu au respectat oferta de servicii retransmisă, cota minimă de 50% de servicii de televiziune libere la retransmisiune sau lista „must carry” au fost sancționați cu 25.000 de lei și trei avertizări publice în ultima ședință a Consiliului Audiovizualului.

Potrivit CA, distribuitorii de servicii media „Excelenter-Com” SRL, „Sebis Sat” SRL, „SV Standart” SRL și „Raznet” SRL au modificat oferta de servicii în proporție ce depășește 10% din numărul total de servicii de televiziune distribuite, fără aprobarea CA. Toți au fost amendați cu câte 5.000 de lei.

Totodată, „Excelenter-Com” SRL, „SV Standart” SRL și „Raznet SRL” (în oferta analogică) nu au respectat cota minimă de 50% de servicii de televiziune libere la retransmisiune ale furnizorilor aflaţi în jurisdicţia Republicii Moldova, fiind avertizați public.

„Raznet SRL”, în oferta analogică, nu a dat prioritate serviciului de televiziune al furnizorului public național, iar în oferta digitală nu a plasat serviciile de televiziune „must carry” pe primele 20 de poziții din lista de preselectare automată și a fost amendat cu 5.000 de lei.

Distribuitorii „Arax-Impex” SRL, „Andridan Impex” SRL, „Revafar-Com”  SRL au respectat, în perioada de control, legislația în ceea ce privește ofertele de servicii media retransmise.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.