Acasă Economic Bunuri de circa 4 milioane de lei, sechestrate de ARBI într-o săptămână

Bunuri de circa 4 milioane de lei, sechestrate de ARBI într-o săptămână

0

Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a aplicat sechestru pe bunuri în valoare de circa 4 milioane de lei, săptămâna trecută. Este vorba despre două încăperi locative, una nelocativă și un mijloc de transport.

Totodată, pe parcursul săptămânii, CNA și-a desfășurat activitatea și pe alte dimensiuni cum sunt cea de prevenire a corupției, analitică, de expertiză și educație anticorupție. 

Direcția analitică a finalizat 6 analize operaționale, a inițiat 12 analize operaționale noi, iar alte 93 de analize operaționale și strategice sunt în procedură. 

Potrivit informațiilor, 60% dintre acestea vizează veniturile și proprietățile funcționarilor.

De asemenea, Direcția legislație și expertiză anticorupție a recepționat 23 de proiecte de acte normative pentru expertizare, 12 rapoarte de expertiză și avize au fost remise autorilor.

În cancelaria Centrului au fost înregistrate 1.290 de materiale.

Direcția educație anticorupție a desfășurat 11 activități de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție în mai multe entități publice, alte 11 sesiuni sunt planificate.

În perioada menționată, au fost eliberate 88 de caziere de integritate. 

CNA menționează că actualmente în Izolatorul de urmărire penală sunt deținute patru persoane.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.