Acasă Justiţie BREAKING NEWS// DOC// Cerere lui Eduard Bulat prin care a contestat în...

BREAKING NEWS// DOC// Cerere lui Eduard Bulat prin care a contestat în instanță rezultatele concursului pentru funcția de procuror general – respinsă

0

Judecătoria Chișinău, cu sediul Rîșcani a respins cererea de chemate în judecată înaintată de Eduard Bulat unul dintre participanții la concursul pentru funcția de procuror general, cu privire la anularea hotărârii Comisiei oentru preselecția candidaților la funcția de Procuror General din 29 octombrie 2019. Decizia a fost luată vineri, 29 mai 2020, de către președintele ședinței, Violeta Chisilița.

Amintim că fostul adjunct al procurorului general, Eduard Bulat, a cerut anterior anularea rezultatelor concursului din perspectiva a două aspecte: încălcarea regimului juridic al conflictului de interese și lipsa transparenței.

„A lipsit un mecanism și regulament care să prevadă expres care sunt modalitățile de evaluare și punctare a fiecărui candidați. S-a lăsat o marjă mare de subiectivism pentru membrii Comisiei, care puteau evalua candidații după criterii pe care noi nu le cunoaștem. Am considerat că mi-a fost încălcat dreptul de a participa la un concurs transparent și echitabil. Eu nici nu cunosc după ce criterii am fost punctat sau depunctat. Dacă urmărim, noi, ca și membri ai societății, nu am avut un răspuns oficial pe site-ul Ministerului Justiției, care să conțină un extras al acelui punctaj. Am văzut doar o hotărâre a Comisiei, care este emisă cu încălcarea legii, deoarece legea spune expres că hotărârea de admitere a candidaților trebuie să fie motivată”, a declarat anterior Eduard Bulat.

Cererea fostului candidat la șefia Procuraturii, cu privire la chemarea în judecată a Ministerului Justiției, a fost admisă de magistrații de la Judecătoria Chișinău în ianuarie 2020. De atunci, au avut loc doar câteva ședințe lucrative, ulterior acestea fiind amânate din cauza pandemiei.

La 25 mai, instanța a reluat examinarea cererii lui Eduard Bulat. Potrivit informațiilor disponibile pe portalul instanțelor ședința însă a fost întreruptă la solicitarea reclamantului, pentru pregătirea pledoariilor.

Președintele Igor Dodon a declarat săptămâna trecută că cererea înaintată de Eduard Bulat ar avea vreo legătură cu opoziția parlamentară. Mai exact, șeful statului a precizat că „mafia” încearcă prin intermediul instanței să îl dea jos din funcție pe procurorul general, Alexandr Stoianoglo.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.