Acasă Politic Blocul ACUM înaintează moțiune simplă asupra activității Ministerului Economiei și Infrastructurii. Motivele...

Blocul ACUM înaintează moțiune simplă asupra activității Ministerului Economiei și Infrastructurii. Motivele invocate

0

Blocul ACUM înaintează moțiune simplă asupra politicii și activității Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI)În moțiunea prezentată în Parlament, deputații invocă nereguli în procesul licitației inițiate de MEI cu privire la achizițiile lucrărilor de reabilitare a mai multor drumuri naționale.

„În ianuarie 2020, MEI, în mare grabă, fără confirmări de la Ministerul Finanțelor, a pornit procesul licitației destinate achizițiilor lucrărilor de reabilitare a mai multor drumuri naționale, inclusiv patru tronsoane”, a menționat Alexandru Slusari în plenul Parlamentului.

Potrivit Blocului ACUM, licitațiile au fost inițiate cu încălcarea Legii privind achizițiile publice, or anunțurile nu au fost publicat în Jurnalul oficial al Uniunii Europene. Totodată, vicepreședintele Parlamentului a declarat că ministrul Anatol Usatîi a mințit atunci când a invocat că UE a refuzat intenția R. Moldova de a publica aceste anunțuri în Jurnalul oficial al UE.

„Constatăm fraudarea interesului public privind transparența exercitării de către minister a atribuțiilor care îi revin”, a declarat Slusari.

În motivarea moțiunii, Blocul ACUM invocă constatările Agenției Naționale privind Soluționare Constestațiilor (ANSC), care a solicitat delegației Uniunii Europene în R. Moldova să se expună cu referire la posibilitatea publicării anunțurilor respective în Jurnalul oficial al UE. Astfel, delegația ar fi confirmat că nu nu există și nu a existat nicio restricție în publicarea acestor anunțuri în jurnalul UE. Totodată, ANSC ar mai fi constatat că MEI a limitat accesul operatorilor străini la participarea în licitații prin limitarea traducerii anunțurilor și caietului de sarcini.

  • Moțiunea simplă exprimă poziția Parlamentului într-o anumită problemă de politică internă sau externă ori, după caz, într-o problemă ce a făcut obiectul unei interpelări. Moțiunea simplă poate fi inițiată de cel puțin 15 deputați.
  • Moțiunea simplă se examinează în termen de 7 zile de la depunere.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.